vrijdag 1 juni 2018

Boekenbende aan huis


In november startten 29 gezinnen en vrijwilligers aan Boekenbende een huis. In dit "voorlees-op-maat-project" gingen de vrijwilligers in de periode november-mei een aantal keren voorlezen bij anderstalige en/of sociaal kwetsbare kinderen uit de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar aan huis. Naast deze voorleesbezoekjes stonden ook een bezoek aan de bibliotheek en het KIJO-punt en een voorstelling in Westrand op het programma.
Van de 29 gezinnen die deelnamen in, legden uiteindelijk 26 het hele traject af.
Om dat te vieren werden alle gezinnen en vrijwilligers een laatste keer uitgenodigd om Boekenbende aan huis feestelijk af te sluiten.

Schepen van cultuur, Diane Van Hove sprak iedereen toe met vele lovende woorden over de inzet van de vrijwilligers, de gezinnen en ook de teams van organisatie Dilbeek die dit project hebben uitgewerkt.

Het werd een leuke namiddag waarin vrijwilligers en gezinnen hun ervaringen konden uitwisselen bij een drankje en een hapje. Ouders, kinderen en vrijwilligers konden op een groot bord neerschrijven hoe zij Boekenbende aan huis ervaren hebben. Hierop kwamen vele woorden van dank terecht. De kinderen konden zich uitleven in verschillende knutselworkshops, zich verkleden, laten schminken en fotograferen.

Boekenbende aan huis 2017-2018 was voor alle betrokkenen een leuke en verrijkende ervaring, die nog lang zal blijven nazinderen.

 

Wij hopen alvast op een even schitterende tweede editie van de boekenbende die van start gaat in november 2018.
Ook interesse om als vrijwilliger ingeschakeld te worden in dit project? Hou dan onze website en Facebookpagina in de gaten!  
 
Dit project werd gesteund door Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten