donderdag 1 februari 2018

Eureka! Jeugdboekenmaand!

Het is feest op de jeugdafdeling van de Bibliotheek De Wolfsput tijdens de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart. Met tal van activiteiten verwennen we grote en kleine boekenliefhebbers een hele maand lang en dat allemaal in thema van deze jeugdboekenmaand Eureka! – wetenschap en techniek.

In 2018 gaat de Jeugdboekenmaand over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Maar dat is niet alles. Dit is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD-zak. Eerst zijn er twee wielen, een zadel, te veel bouten, en vragen in de kop. Eerst is er nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.
Eureka!-tour
Is je favoriete vraag ‘Waarom?’
Krult je neus van nieuwsgierigheid als je naar de sterren kijkt?
Wil je elk apparaat meteen openschroeven?  
Droom je ervan een robot te maken, die al je huiswerk maakt?
JA, JA, JA en nog eens JA? Dan is de Eureka!-tour echt iets voor jou.

De bibliotheken in je regio trakteren je tijdens de Jeugdboekenmaand op tal van gratis workshops, fablabs en voorstellingen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze prikkelen je Einsteinbrein!

In Bibliotheek De Wolfsput staan twee activiteiten op stapel:

Fablab: stickers maken met Inkscape - woensdag 14 maart, 14-16 uur
Maak je persoonlijke sticker. Van 2D-ontwerp in Inkscape, tot het uitsnijden in zelfklevend vinyl. Voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Hello Robot - zaterdag 3 maart, 15 uur (duur: ong. 45 minuten)
Een voorstelling over de technologie van robots. Bouw mee aan een echte cybertoekomst. Een voorstelling waarbij je de handen uit de mouwen steekt, maar die je ook doet nadenken.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Inschrijven voor deze gratis activiteiten kan via www.bibpajotzenne.be. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij.

Voorlezen
Verhalen over nieuwsgierige jongens en meisjes, uitvinders en onderzoekers, denkers en bouwers worden met veel enthousiasme gebracht door de voorlezers van dienst.  De voorleesmomenten vinden plaats op woensdag 21 maart van 15.30 tot 16 uur en op zaterdag  24 maart van 10.30 tot 11 uur.

Experimenteren in de bib
Beginnen je vingers te jeuken om zelf proefjes te doen als een echte wetenschapper? Dat kan, tussen de boeken in de bib! Benieuwd wat je allemaal kan doen met water, zonnecrème en papier, een blikje frisdrank en een ballon, een boterhamzakje en een potlood, een vers ei, zout en een theelepel? Of hoe je vingers niet nat worden in een glas water? Kom het de hele maand lang ontdekken in de experimenteerhoekjes in de bib. De meest enthousiaste wetenschappers krijgen op het einde van de maand een leuke verrassing!

Boekentips
Op de jeugdafdeling ontdek je een hele maand lang de leukste boeken over wetenschap en techniek. Absoluut de moeite om eens een kijkje te komen nemen en met een verrassend interessant boek naar huis te keren. Enkel geschikt voor nieuwsgierige kinderen!

Meer informatie over alle activiteiten vind je binnenkort hier op www.wolfsput.be. Ook op www.jeugdboekenmaand.be vind je een schat aan informatie en heel wat interessante boekentips. En op onze Facebookpagina kan je ons evenement volgen: https://www.facebook.com/bibliotheek.Wolfsput 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten