donderdag 1 juni 2017

Auteurs en illustratoren op bezoek


In de naloop van de Jeugdboekenmaand brachten auteurs en illustratoren Liesbet Slegers, Mattias De Leeuw, Carll Cneut en Johan Vandevelde een bezoek aan Bibliotheek De Wolfsput. Ze vertelden de klassen van verschillende Dilbeekse kleuter- en lagere scholen over hun boeken en hun bijzondere beroep.


Liesbet Slegers, bekend van haar boeken over Karel en Kaatje en van de reeks over beroepen, verraste de kleuters met een verhaal over Karel in het zwembad. Dat zij deze boeken van begin tot eind verzint, tekent en schrijft, maakte veel indruk op de kinderen. Met een lach op hun gezicht keerden alle kleuters terug naar de klas met een zelfgemaakte Karel- of Kaatjekroon op hun hoofd.

Mattias De Leeuw vertelde de leerlingen van de 1ste graad aan de hand van zijn schetsboek hoe hij aan een boek begint. Meteen werd duidelijk dat Mattias een illustrator is in hart en nieren. Van zijn hand zijn verschillende prentenboeken zonder tekst, maar hij illustreerde ook voor andere auteurs en waagde zich met Karel Eend is verliefd aan prachtig gedichtenboekje voor verliefde zielen. Tot slot leerden de kinderen de Zeepridder tekenen, de properste ridder van heel boekenland.
Carll Cneut nam de leerlingen van de 2de graad mee op een heus vertel- en tekenavontuur. Na een stukje voorlezen uit zijn prachtige boek Heksenfee verklapte Carll enkel en alleen aan de kinderen (juffen en meesters mochten niet kijken!) welke zijn mooiste tekeningen zijn. Nadien mochten de leerlingen zelf hun potlood en papier bovenhalen om samen met Carll een fantasierijk zelfportret te tekenen.


 

 
Johan Vandevelde maakte de 3de graad dan weer warm voor zijn pakkende romans en avontuurlijke fantasyverhalen. Uit het ene boek las hij een stukje voor, van het andere toonde hij de boekentrailer en bovenal vertelde Johan ondertussen honderduit over hoe leuk het is om schrijver te zijn.Dat de lezingen een succes waren, is duidelijk te merken in de bib: de laatste weken was er enorm veel vraag naar de boeken van Liesbet, Mattias, Carll en Johan. Ook zin gekregen om één van hun boeken te lezen? Raadpleeg dan snel onze catalogus.

Met dank aan het Vlaams Fonds voor de Letteren en Academie Dil'Arte. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten