maandag 13 februari 2017

Jeugdboekenmaand M/V/X

 
Tijdens de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart is het feest op de jeugdafdeling van Bibliotheek De Wolfsput. Met tal van activiteiten verwennen we kleine en grote boekenliefhebbers een hele maand lang en dat allemaal in het thema van deze Jeugdboekenmaand M/V/X.

M/V/X

Deze Jeugdboekenmaand begint bij jongens en meisjes en pakt met M/V/X als thema het begrip 'gender' aan. Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Wat betekent het om jongen of meisje te zijn? Wat als je je geen van beide of net allebei voelt? Dat, en veel meer, in boeken natuurlijk!

Dubbel voorlezen
Speciaal voor de Jeugdboekenmaand is er dubbel voorlezen in maart. Op het programma staan verhalen over eigenzinnige jongens en meisjes, met veel enthousiasme gebracht door de voorlezers van dienst. De voorleesmomenten vinden plaats op woensdagen 1 en 15 maart om 15u.30 en op zaterdagen 4 en 18 maart om 10u.30.
 
Creatieve workshop voor kleuters
Kleuters vanaf 3 jaar kunnen op zaterdagen 4 en 18 maart tussen 10 en 12 uur doorlopend deelnemen aan een creatieve workshop op de jeugdafdeling. Al het nodige materiaal en een enthousiaste begeleider zullen klaarstaan om samen met jou en je kleuter aan de slag te gaan. Aansluitend of vooraf kan je ook het voorleesmoment bijwonen.
 
Digitale ontdekkingsreis op tablet of smartphone
Avonturiers tussen 8 en 12 jaar kunnen deelnemen aan een digitale ontdekkingsreis op tablet of smartphone. Een handvol vragen gidsen je doorheen het veelzijdige land dat we de "bibliotheek" noemen. Wie alle opdrachten tot een goed einde brengt, maakt kans op een fantastische prijs. Het spel duurt ongeveer 20 minuten. Deelname is gratis en kan doorlopend tijdens de openingsuren van de bib. Aan de balie kan je een tablet vragen om het spel te spelen of je brengt je eigen tablet of smartphone mee.
 
Themastand M/V/X voor 12+
12-plussers kunnen een kijkje nemen op de themastand die speciaal voor hen wordt ingericht tijden de Jeugdboekenmaan. Op de tafel staan boeken in thema M/V/X: spannende en ontroerende verhalen, poezie die nog lang blijft nazinderen en informatieve en inspirerende boeken, allemaal in de leefwereld van 12-plussers. Leesplezier verzekerd!
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten