vrijdag 3 juni 2016

Annemie Berebrouckx, Evelien De Vlieger en Jonas Boets op bezoek in Bibliotheek De Wolfsput

In de naloop van de Jeugdboekenweek brachten auteurs Annemie Berebrouckx, Evelien De Vlieger en Jonas Boets een bezoek aan Bibliotheek De Wolfsput. Ze vertelden de klassen van verschillende Dilbeekse kleuter- en lagere scholen over hun boeken en hun bijzondere beroep.
Annemie Berebrouckx, vooral bekend van de Jules-boekjes, verraste de kleuters met een verhaal over Berre en Fleur. Dat zij deze boeken van begin tot eind verzint, tekent en schrijft, maakte veel indruk op de kinderen.

Ze werden ook zelf aan het werk gezet: de kleuters maakten samen een mooi vlaggenlint voor in de klas, versierd met tekeningen van Jules of van Berre en Fleur. Annemie had ten slotte voor alle kinderen nog een cadeautasje vol leuke hebbedingen mee. De klassen van de lagere scholen maakten kennis met het werk van Evelien De Vlieger (1ste en 2de graad) en van Jonas Boets (2de en 3de graad).Evelien De Vlieger gaf de kinderen een kijk in haar leven en haar speciale schrijfplekje en vertelde heel wat over verschillende van haar boeken: prachtige prentenboeken, leuke (eerste) leesboeken en informatieve boeken voor verschillende leeftijden. Aan het einde van de lezing werden de kinderen net zoals in het boek "Job en de duif" getrakteerd op een popcornfeestje en enthousiast keerden ze terug naar de klas.


Jonas Boets maakte dan weer echte spionnen van zijn publiek, net zoals Sam Smith, de hoofdfiguur uit zijn spannende boekenreeks voor de 3de graad. Dat schrijven en lezen een feest is, bracht hij tijdens zijn lezing vol vuur over op de leerlingen, die achteraf nog heel wat vragen stelden en enthousiast napraatten met de auteur.Dat de lezingen een succes waren, is duidelijk te merken in de bib: de laatste weken was er enorm veel vraag naar de boeken van Annemie, Evelien en Jonas. Ook zin gekregen om één van hun boeken te lezen? Raadpleeg dan snel onze catalogus.

Met dank aan het Vlaams Fonds voor de Letteren en Academie Dil'Arte. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten