vrijdag 8 april 2016

Sprekende rituelen - Erfgoeddag

Zondag 24 april 2016 in Welzijnscampus Nieuwenbos (Bosstraat 84-86, 1700 Dilbeek):

11u.00-12u.00: Maarten Inghels leest voor uit 'Nieuwe rituelen'
Inghels' jongste dichtbundel zoekt de nieuwe rituelen van de moderne mens op. Die wordt enerzijds gedreven door het verlangen om gezien te worden, de hang naar roem en openbaarheid, maar oefent anderzijds de kunst van het verdwijnen in de anonimiteit. De multiculturele stad, het theater van de sociale media, maar ook de liefde en de dood vat Inghels in sterke regels en beklijvende beelden.


12u.30-14u.00: Reis door culinair landschap
Schuif aan bij onze gemeenschappelijke tafel. Drink een glas met collega’s, vrienden of familie en deel de lekkernijen. Allerlei kleine gerechtjes met als leidraad authenticiteit en samen schotels delen. Een reis door een culinair landschap waar we tradities terug oproepen. 

14u.30-15u.30: Peter Jacquemyn zegt het met muziek
Het ochtendritueel van Peter Jacquemyn is de dag beginnen met een schets. Tekenen is voor hem een vanzelfsprekende dagelijkse discipline. Ook als muzikant cultiveert hij het spontane karakter van de schets. Hij laat zich inspireren door primitieve instrumenten van over de hele wereld zoals de mondharp en het snorhout. Benieuwd wat de voorouders ons te vertellen hebben? 

Toegang is gratis. 
Info: Dienst cultuur en toerisme, 02 451 69 30 of cultuur@dilbeek.be. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten