woensdag 23 maart 2016

Lezing "Digitaal lezen, ook iets voor jou?"

Op zaterdag 23 april, Wereldboekendag, kan je in Bibliotheek De Wolfsput de lezing "Digitaal lezen, ook iets voor jou?" bijwonen.

Digitaal lezen begint eindelijk door te breken in Vlaanderen. Steeds meer pendelaars op trein en bus lezen op een tablet of e-reader. Boekhandels brengen hun eigen
e-readers op de markt. En heel wat Vlaamse bibliotheken, ook Bibliotheek De Wolfsput, bieden Fundels (digitale prentenboeken) te leen aan op tablets en smartphones. 


Tijdens deze lezing bekijken we het aanbod van digitale kranten, tijdschriften en (kinder)boeken en de diverse toestellen waarmee je elektronisch kan lezen. We gaan dieper in op de verschillen tussen de diverse toestellen op de markt. We bekijken de vele voordelen van digitaal lezen en leren hoe je een e-boek of een digitale krant of tijdschrift koopt/leent en leest. We vinden onze weg naar duizenden gratis e-boeken, via projecten zoals DBNL en Project Gutenberg. Achteraf krijg je de mogelijkheid om enkele e-readers en tablets uit te proberen. Heb je zelf al een e-reader, tablet of smartphone, breng deze dan mee, en je krijgt extra informatie over hoe je met jouw specifiek toestel digitaal kan lezen.

De lezing vindt plaats van 10u.00 tot 12u.00 in de bib en wordt gegeven door Rosemie Callewaert. Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht en kan via telefoon, e-mail of aan de balie.

Deze lezing wordt georganiseerd i.s.m. de Provincie Vlaams-Brabant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten