dinsdag 23 februari 2016

Expo in de bibliotheek


De honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog heeft reeds wat losgemaakt. Over heel de wereld wordt er bijzondere aandacht geschonken naar de veldslagen, wapenfeiten en militairen van toen. Maar wat met het leven achter het front? De tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ is een initiatief van Linx+ en VIVA-SVV en toont de rol van de vrouw in deze periode.

De tentoonstelling wordt plechtig geopend op vrijdag 4 maart om 20u00 met de lezing ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ door Martine Kouwenhove. Martine is literatuur- en cultuurhistorica en ontwikkelt en doceert literatuuronderwijs voor volwassenen. In haar lezing ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ neemt ze u mee op sleeptouw en vertelt ze over zes vrouwen uit verschillende landen die tijdens de Eerste Wereldoorlog totaal verschillende levens ontplooiden.Inschrijven kan via: cultuur@dilbeek.be


De tentoonstelling staat opgesteld in Bibliotheek de Wolfsput  van zaterdag 5 maart tot zaterdag 12 maart en is doorlopend te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten