maandag 18 mei 2015

Tom Schoonooghe, Tine Mortier en Guy Didelez op bezoek in Bibliotheek De Wolfsput

In de naloop van de Jeugdboekenweek brachten illustrator Tom Schoonooghe en auteurs Tine Mortier en Guy Didelez een bezoek aan Bibliotheek De Wolfsput. Ze vertelden de klassen van de verschillende Dilbeekse lagere scholen over hun leven en werk.

Tom Schoonooghe verraste de 1ste graad met zijn tekentalent. De kinderen konden de illustrator aan het werk zien op zijn tablet en maakten ondertussen kennis met zijn boeken. Voor Mijn stad reisde Tom een stukje van de wereld rond: de verhalen die hij verzamelde, verbaasden niet alleen de kinderen, maar ook de leerkrachten.

Tine Mortier wist de 2de graad helemaal in te pakken met haar boek Bruin, dat gaat over de avonturen van een jongetje dat van Ecuador naar Belgie verhuist. Dat ze haar inspiratie voor dit boek niet ver moest zoeken, werd voor de kinderen al snel duidelijk. Tine leefde immers zelf een tijdje in Ecuador, samen met haar man en drie kinderen.

De 3de graad ten slotte maakte uitgebreid kennis met de omvangrijke collectie boeken die Guy Didelez al bij elkaar pende. Zijn spannende, grappige, gevoelige en ronduit bloedstollende verhalen werden gesmaakt. Met veel enthousiasme beantwoordde Guy de vragen, over hoe dat nu precies gaat schrijver worden, die aan het einde van de lezing bij velen waren gerezen.

Dat de lezingen een succes waren, is duidelijk te merken in de bib: zo goed als alle boeken van Tom, Tine en Guy zijn uitgeleend.
Ook zin gekregen om één van hun boeken te lezen? Raadpleeg dan snel onze catalogus.

Met dank aan het Vlaams Fonds voor de Letteren en Academie Dil'Arte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten