donderdag 17 oktober 2013

Zoek het eens op in het digitaal krantenarchief van de bibliotheek

Wie voor een schoolopdracht of uit pure interesse op zoek is naar actuele of wat oudere persartikels, kon in het verleden terecht bij Mediargus. Dit digitale krantenarchief kreeg onlangs echter een nieuw kleedje en een nieuwe naam: GoPress.

Met GoPress ziet het digitale krantenarchief er niet alleen veel aantrekkelijker uit, het zoekplatform werd vooral een pak eenvoudiger in gebruik. Leden van de bibliotheek kunnen vanaf nu niet alleen binnen de muren van de bibliotheek gebruikmaken van het GoPress krantenarchief, via Mijn Bibliotheek kan je ook op je computer thuis de volledige tekst lezen van artikels uit de bekendste Vlaamse kranten en tijdschriften.

Hoe het GoPress krantenarchief ontdekken?

·        In de bibliotheek: meld je aan op één van de internetpc’s en klik de snelkoppeling naar het GoPress krantenarchief op het bureaublad aan. Je kan nu rechtstreeks beginnen zoeken in het digitale archief.

·        Thuis: meld je aan in Mijn Bibliotheek en klik “GoPress krantenarchief” aan. Je vindt de link naar het krantenarchief en kan er nu van thuis uit gebruik van maken.

·       Via de bibliotheekcatalogus: zoeken in het GoPress krantenarchief kan ook via de bibcatalogus. Je selecteert in het keuzemenu vóór de zoekbalk het krantenarchief en krijgt nu enkel artikels uit het GoPress krantenarchief in je zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten